Hyvinvointilautakunta, kokous 31.8.2023

§ 88 Vastaus vetoomukseen karaoketapahtumat ja tanssilava kauppatorille

ROIDno-2023-2808

Valmistelija

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Perustelut

Merja Korteniemi on laatinut vetoomuksen Juicen karaoketapahtumien järjestämisestä ja tanssilattian rakentamisesta Rovaniemen kauppatorille. Korteniemen lisäksi vetoomuksen on allekirjoittanut 73 henkilöä. Vetoomuksessa esitetään, että Rovaniemen kaupunki jatkaa tapahtuman järjestämistä kesäisin kaksi kertaa viikossa ja rakentaa kauppatorille tanssilavan.

Juice karaoketapahtuma on ollut suosittu ja se kerää kesäisin musiikista, laulamisesta ja tanssimisesta kiinnostuneita harrastamaan yhdessä. Tapahtuman on järjestänyt Juha Taavettila ja sen rahoituksesta on jo usean vuoden ajan vastannut Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy. Roma hallinnoi kauppatorin myynti- ja tapahtumapaikkojen vuokrausta sekä ylläpitoa ja on kehittänyt torin tapahtumatuotantoa, Alueella järjestettävästä toiminnasta vastaavat pääosin yksityiset yritykset, yhdistykset sekä muut toimijat. 

Vetoomus koskien kauppatorilla järjestettävistä karaoketapahtumista ja tanssilattian rakentamisesta toimitetaan Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:lle, jonka toivotaan ottavan vetoomus huomioon kauppatorin viihtyisyyttä, toimivuutta ja elävöittämistä kehittäessään. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta merkitsee vetoomuksen tiedoksi ja toimittaa sen edelleen Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:lle, jonka toivotaan ottavan vetoomus huomioon kauppatorin viihtyisyyttä, toimivuutta ja elävöittämistä kehittäessään. 

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti palvelualuepäällikön päätösehdotuksen mukaisesti lisäyksellä:
Karaoketapahtumia ei ole mahdollista tukea hyvinvointilautakunnan budjetista.

Tiedoksi

Rovaseudun markkinakiinteistöt Oy