Kaupunginhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 84 Riskienhallintaraportti 2023

ROIDno-2024-774

Valmistelija

  • Johanna Aho, riskienhallintapäällikkö, johanna.aho@rovaniemi.fi
  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin riskienhallintaraportti perustuu kaupunginvaltuuston 15.6.2015 hyväksymään riskienhallintapolitiikkaan ja kaupunginhallituksen 10.8.2015 hyväksymään riskienhallinnan yleisohjeeseen.

Rovaniemen kaupungin riskienhallinta järjestetään kaupunkikonsernin palvelutuotannon turvaamisen, hyvän hallinnon ja yleisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Vuosittain laadittava riskienhallintaraportti on osa johdon raportointia ja sen tavoitteena on muodostaa kaupungin johdolle kokonaiskuva kaupunkikonsernin riskienhallinnasta, toimivuudesta ja riittävyydestä. Kyse on kaupungin toiminnan turvaamisen jatkuvuudesta. Riskienhallintaraportti perustuu kunkin lautakunnan, liikelaitoksen ja konserniyhtiön laatimiin raportteihin. Vuoden aikana havaittuja riskejä on käsitelty toimialoilla sekä kaupungin johtoryhmässä osavuosikatsaus -vuosikellon mukaisesti.

Riskienhallintapäällikön tehtävänä on koota tietoa riskeistä ja valmistella vuosittainen riskienhallintaraportti koosteena kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus käsittelee ja hyväksyy vuosittain riskienhallintaraportin. Kaupunginhallitus ohjaa riskienhallintapolitiikan toimeenpanoa ja valvoo sen riittävyyttä ja tehokkuutta. Riskienhallintaraportin yleinen osa on tänä vuonna kirjoitettu niin, että se voidaan pitää julkisena asiakirjana. Liitteet, ovat salassa pidettäviä (JulkL 24 § 1 mom. 7 kohta).

Riskienhallintapäällikkö esittelee riskienhallintaraportin vuodelta 2023  sekä luettelon kaupungin toimialojen tytäryhtiöiden toimittamista raporteista vuodelta 2023 sekä suunnitelmista vuodelle 2024.


Raportin yleinen osa on julkinen, liitteet ovat salassa pidettäviä (JulkL 24 § 1 mom. 7 kohta).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan riskienhallintaraportin vuodelta 2023 liitteineen.

Päätös

Kaupunginhallitus kuuli riskienhallintapäällikkö Johanna Ahoa § 84-86 osalta.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan sijaisen esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.