Kaupunginhallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Valtuustoaloite hankepäällikön ja hankeasiantuntijan toimet

ROIDno-2022-4087

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Matti Henttunen jätti valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Tänään Rovaniemen kaupungin valtuustoseminaarissa todettiin, että kaupungin taloudenpidossa ja eteenkin investoinneissa elämme muutosten aikaa mm. Sotealueiden käynnistymisen johdosta. Peräänkuulutan kaupungin ulkopuolisten tulovirtojen aktivoimismahdollisuuksien välttämättömyydestä.

Aiheeseen liittyen, totean että Rovaniemen kaupungista puuttuvat edelleen hankepäällikön ja hankeasiantuntijan toimet jotka ovat välttämättömiä hankesalkun kokonaisvaltaiselle ja asianmukaiselle hoidolle. Muissa samankokoisissa kaupungeissa vastaavat toimet on perustettu jo vuosia sitten ja lisähaut ovat aktiivisina lisärekryille koko ajan.

Hankeosaajien tärkeänä tehtävänä on luoda ja rakentaa uutta hanketoimintaa Rovaniemelle. Tämä tarkoittaa mm. ulkopuolisen rahoituksen hakemista elinvoimaisuuden kehittämiseen kansallisista ja kansainvälisistä rahoituskanavista.

Edellä esitetyn perusteella, pyydän Rovaniemen kaupungilta pikaisia toimia asiassa."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Valmistelija

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Matti Henttusen valtuustoaloitteessa esitetään, että "Tänään Rovaniemen kaupungin valtuustoseminaarissa todettiin, että kaupungin taloudenpidossa ja eteenkin investoinneissa elämme muutosten aikaa mm. Sotealueiden käynnistymisen johdosta. Peräänkuulutan kaupungin ulkopuolisten tulovirtojen aktivoimismahdollisuuksien välttämättömyydestä. Aiheeseen liittyen, totean että Rovaniemen kaupungista puuttuvat edelleen hankepäällikön ja hankeasiantuntijan toimet jotka ovat välttämättömiä hankesalkun kokonaisvaltaiselle ja asianmukaiselle hoidolle. Muissa samankokoisissa kaupungeissa vastaavat toimet on perustettu jo vuosia sitten ja lisähaut ovat aktiivisina lisärekryille koko ajan. Hankeosaajien tärkeänä tehtävänä on luoda ja rakentaa uutta hanketoimintaa Rovaniemelle. Tämä tarkoittaa mm. ulkopuolisen rahoituksen hakemista elinvoimaisuuden kehittämiseen kansallisista ja kansainvälisistä rahoituskanavista."

Hankeasiantuntijan virka on perustettu kaupunginhallituksen päätöksellä ja viran täyttäminen on kesken.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa valtuustoaloitteeseen esittelytekstin mukaisen vastauksen.

Päätös

Matti Huutola liittyi kokoukseen etäyhteydellä kello 18.48 tämän asian käsittelyn aikana.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Tiedoksi aloitteen tekijä, kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.