Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 21.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 51 Asemakaavan muutos 3-98-1, Evakkotie, Piisivalkeantie 5

ROIDno-2022-4834

Valmistelija

  • Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoitus kaavasuunnittelija TH 7.3.2023

Vireilletulo

Teknisen lautakunnan 24.5.2011 § 147 päätöksen mukaisesti on 3. kaupunginosan korttelin 98 tontin 1 asemakaavan muutos on saatettu vireille asettamalla osallistumis- ja arviointisuunitelma sekä aineisto nähtäville 8.9.-21.9.2011. Kuulutus vireilletulosta julkaistiin 7.9.2011 Lapin Kansassa sekä kirjeellä osallisille. Asemakaavan muutokseen  on voinut tutustua nähtävilläpidon aikana palvelupiste Osviitassa, kaupungin internet -sivuilla Kaavatorilla sekä kaupungin kaavoituksessa. Mielipiteitä nähtävilläpidon aikana ei saapunut. 

Valmisteluvaiheen kuuleminen

Asemakaavan muutoksesta on laadittu voimassa olevan asemakaavan lisäksi kaksi muutosvaihtoehtoa, jotka on pidetty valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtävillä 14.2.-27.2.2012. Kuulutus nähtävilläpidosta julkaistiin 9.2.2012 Lapin Kansassa sekä kirjeellä osaliisille. Asemakaavan muutokseen  on voinut tutustua nähtävilläpidon aikana palvelupiste Osviitassa, kaupungin internet -sivuilla Kaavatorilla sekä kaupungin kaavoituksessa. Mielipiteitä nähtävilläpidon aikana ei saapunut. 

Valmisteluvaiheen kuulemisen jälkeen on hakija antanut toimeksiannon tontin suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Jarmo Lokiolle. Arkkitehtitoimisto on laatinut vaihtoehdon 2 osalta tontikäyttösuunnitelman havainnekuvineen. Kaavamuutokseen liittyvä tontinkäyttösuunnitelma on käsitelty kaupunkikuvatyöryhmässä 8.11.2013. Työryhmä on esittänyt, että asemakaavan muutosta viedään eteenpäin vaihtoehto 2:n osalta. Luonnos asetetaan uudelleen valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtäville.

Valmisteluvaiheen kuuleminen uudelleen nähtäville

Voimassa oleva asemakaava sekä 10.1.2014 päivätty ja korjattu muutosvaihtoehto on pidetty uudelleen valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtävillä 22.1.-4.2.2014. Kuulutus nähtävilläpidosta julkaistiin 21.1.2014 Lapin Kansassa sekä kirjeellä osallisille. Asemakaavan muutokseen  on voinut tutustua nähtävilläpidon aikana palvelupiste Osviitassa, kaupungin internet -sivuilla Kaavatorilla sekä kaupungin kaavoituksessa. Mielipiteitä nähtävilläpidon aikana ei saapunut. Valmisteluvaiheen kuulemisen jälkeen on hakija esittänyt, että asemakaavan muutoksessa otettaisiin aikalisä ja asiaa ei vietäisi toistaiseksi eteenpäin.

Hakijan on ottanut yhteyttä kiinteistö- ja kaavoitusyksikköön joulukuussa 2022. Hakija on myös esittänyt, että rakennusoikeutta pienennettäisiin niin, että maankäyttösopimusta ei myöskään ole tarve jatkossa laatia. Hakija on toimittanut arkkitehtitoimisto Jarmo Lokion uudet päivitetyt asema- ja havainnekuvat.

Teknisiä korjauksia kaavaluonnokseen.

Asemakaavan muutokseen on tehty myös korjauksia lähinnä rakennusoikeuden pienentämisen osalta sekä uusien normien vuoksi, jotka käsittävät mm. pyöräpysäköintiä sekä pysäköintivelvoitteen lievennystä 2021 laaditun ja hyväksytyn Rovaniemen pysäköintinormiston vuoksi. Myös vuonna 2015 voimaan tulleen hulevesilain määräykset on huomioitu asemakaavassa. Muutoin kaavan sisältö ja rakenne säilyy ennallaan. Tekniset korjaukset ovat myös sellaisia, etteivät ne edellytä uutta valmisteluvaiheen kuulemista.

Kaavoitus esittää yhdyskuntasuunnittelun lautakunnalle, että 3. kaupunginosan korttelin 98 tontin 1, osoitteessa Piisivalkeantie 5 asemakaavan muutosluonnos hyväksytään jatkokaavoituksen pohjaksi.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää hyväksyä 3. kaupunginosan korttelin 98 tontille 1 laaditun 10.1.2014 ja 30.1.2023 korjatun asemakaavan muutosluonnoksen jatkokaavoituksen pohjaksi. Päättää kaavaehdotuksen hyväksymisestä ja sen asettamisesta ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville. Kaavoituskustannuksena hakijalta peritään vuoden 2011 hyväksytyn hinnoitteluperiaatteen mukaisesti 2800 € ja kuulutuskustannukset 200€/kuulutus. Asemakaavan muutoksen hyväksyy yhdyskuntasuunnittelun lautakunta (hallinto- ja johtosääntö §34).

Päätös

Vs. kaavoituspäällikkö Sipi Hintsanen liittyi etäyhteydellä kokoukseen ja jäsen Elina Kuula siirtyi etäyhteyteen klo 18.00.
Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa vs. kaavoituspäällikkö Sipi Hintsasta.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Täytäntööpano: kaavoitus