Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 21.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Määräaikainen kaavasuunnittelijan vakanssi

ROIDno-2023-395

Valmistelija

  • Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi
  • Markku Pyhäjärvi, kaavoituspäällikkö, markku.pyhajarvi@rovaniemi.fi

Perustelut

Tausta

Elinvoimapalvelujen toimialan kaavoitus-yksikön resurssit ovat olleet loppuvuodesta 2022 alkaen niukat suhteessa kaavoituksen työmäärään. Kaavahankkeita on vireillä yli 80 kappaletta, ja kaupungin omaehtoisten asemakaavahankkeiden määrä on kasvussa. Lisäksi uuden yleiskaavan valmistelu on aloitettu, mikä sitoo henkilöstöresursseja. Henkilöstövajaus on tällä hetkellä kaksi henkilöä verratuna normaaliin tilanteeseen. Toinen puuttuvista työntekijöistä on äitiysvapaalla ja toinen siirtyi vuoden 2023 alusta valmistelemaan kuntatietojärjestelmän kilpailuttamista projektipäällikön tehtävään 1,5 vuodeksi. Erittäin todennäköistä on, että projekti jatkuu myös tämän määräajan jälkeen.

Kaavoitus-yksikössä on vireillä arkkitehdin rekrytointi yhdyskuntasuunnittelun lautakunnan 24.1.2023 (§ 14) päättämään arkkitehdin vakanssiin. Lisäksi yksiköllä on mahdollisuus ottaa sijainen äitiysvapaan myötä vapaana olevalle vakanssille noin puoleksi vuodeksi. Näin lyhyeksi ajaksi tapahtuva rekrytointi ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole optimaalinen riittävän osaamistason omaavan henkilön rekrytointiin.

Muutos

Jotta töiden kasautuminen pystytään estämään ja vireillä olevien kaavahankkeiden määrää pienentämään, tulee kaavoituksen suunnitteluresurssia vahvistaa määräaikaisesti kaavasuunnittelijan vakanssilla (toimi) aikavälille 2.5.2023 - 31.12.2024. Kaavoitusyksikön määrärahoihin sisältyvät kuntatietojärjestelmäprojektiin siirtyneen kaavoitusinsinöörin vakanssin määrärahat, jotka voidaan näin ollen kohdistaa uudelleen perustettavalle määräaikaiselle vakanssille. 

Tarkoituksenmukainen kaavasuunnittelijan toimen kelpoisuusehto on soveltuva korkeakoulututkinto. Palkkaus määräytyy KVTES:n  mukaisesti. Tehtäväpalkka vahvistetaan tehtäväkuvauksen ja  TVA:n mukaiseksi. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää esityksen mukaisesti perustaa määräaikaisen kaavasuunnittelijan toimen aikavälille 2.5.2023 - 31.12.2024. Kaavasuunnittelijan hakumenettely voidaan käynnistää välittömästi. Määräaikainen vakanssi sijoittuu elinvomapalvelujen teknisten palvelujen palvelualueelle kaavoitusyksikköön.

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kaavoituspäällikkö, Henkilöstö- ja hallintojohtaja, elinvoimapalvelujen johdon assistentti