Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 21.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Pysäköinninvalvojan asettaminen

ROIDno-2020-3439

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 34 §:ssä (momentti 4, kohta 24) todetaan, että elinvoimalautakunta asettaa kunnallisen pysäköinninvalvojan. Rovaniemellä kunnallisen pysäköinninvalvojan tehtävät on määritelty hallintolakimiehelle.

Hallintolakimiehen virkaan on valittu vs. kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksellä § 36 / 6.7.2021 OTM *********. Päätös on tullut lainvoimaiseksi. 

Kaupunginjohtaja on päätöksellään §44 / 8.9.2021 päättänyt vahvistaa hallintolakimiehen virkavaalin ehdolla, että virkaan valittu toimittaa hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Kaupunginjohtaja on valtuuttanut kaupunginlakimiehen hyväksymään lääkärintodistuksen. Tämä on myöhemmin hyväksytty.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta päättää asettaa hallintolakimies ********* Rovaniemen kaupungin pysäköinninvalvojaksi. Asettamispäätös astuu voimaan takautuvasti 1.9.2021 alkaen.

Päätös

Elinvoimalautakunta kuuli asiassa palvelualuepäällikkö Jukka Ylinampaa.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti toimialajohtajan esityksen mukaisesti.

Valmistelija

Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 36 §:ssä (momentti 5, kohta 27) todetaan, että yhdyskuntasuunnittelun lautakunta asettaa kunnallisen pysäköinninvalvojan. Rovaniemellä kunnallisen pysäköinninvalvojan tehtävät on aiemmin määritelty hallintolakimiehelle.

Pysäköinninvalvojana toimineen hallintolakimiehen irtisanouduttua kaupungin palveluksesta, tulee yhdyskuntasuunnittelun lautakunnan asettaa uusi kunnallinen pysäköinninvalvoja määräajaksi, kunnes uusi hallintolakimies on valittu tehtävään. 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Jukka Ylinampa, palvelualuepäällikkö, jukka.ylinampa@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää asettaa kaupunginlakimies Ville Vitikan suostumuksensa mukaisesti Rovaniemen kaupungin pysäköinninvalvojaksi. Tehtävä on määräaikainen siihen saakka, että hallintolakimiehen avoimeksi jäänyt virka on täytetty ja yhdyskuntasuunnittelun lautakunta on asettanut valitun hallintolakimiehen kaupungin pysäköinninvalvojaksi. Asettamispäätös astuu voimaan takautuvasti 1.11.2022 alkaen.

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa hallintopäällikkö Samppa Määttää.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi
  • Janne Alkki, vt. kaupungininsinööri, janne.alkki@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 36 §:ssä (momentti 5, kohta 27) todetaan, että yhdyskuntasuunnittelun lautakunta asettaa kunnallisen pysäköinninvalvojan. Rovaniemellä kunnallisen pysäköinninvalvojan tehtävät on aiemmin määritelty hallintolakimiehelle ja 1.11.2022 alkaen kaupunginlakimies Ville Vitikalle, joka on jäämässä tehtävästään virkavapaalle 10.4.2023 alkaen. Sen vuoksi on tarpeen määrätä uusi kunnallinen pysäköinninvalvoja ajalle 10.4.-31.12.2023.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää asettaa Aarno Välimäen suostumuksensa mukaisesti Rovaniemen kaupungin pysäköinninvalvojaksi ajalle 10.4.-31.12.2023. 

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa kaupungininsinööri Janne Alkkia.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Jäsen Heikki Poranen poistui kokouksesta tämän asian päätöksenteon jälkeen klo 17.22.

Tiedoksi

ao henkilö