Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 23.5.2023

§ 109 Ilmoitusasiat / Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta

ROIDno-2022-606

Perustelut

Rovaniemen kaupunki

  • Jätehuoltojaosto § 16, 21.4.2023, Valtuustoaloite Muovinkeräyspisteitä Rovaniemen kylille. Jätehuoltojaoston päätös: Pakkausmuovi on tuottajavastuun alaista jätettä, jonka kustannuksista vastaa tuottajayhteisö yhteistyössä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa. Rinki on laajentamassa ekopisteverkostoansa valtakunnallisesti 675 pisteestä noin 1000 pisteeseen. Näinollen nykyinen ja laajentuva Rinki-ekopisteverkosto voidaan todeta palvelevan tämän hetkistä tilannetta. 
  • Ympäristöministeriön lausuntopyyntö koskien Suomen kansalaiseen rinnastettavat henkilöt valtion tukemien vuokra- ja asumisoikeusasuntojen asukasvalinnassa: Ei lähetetä lausuntoa.
  • Avustushakemus "Ympäristöavustukset (öljylämmityksestä luopuminen, lähivirkistysalueet, pohjavesialueet, rakennusperintö, saaristo, tunturialueet, vesistöt, ympäristökasvatus, pilaantuneet alueet, vieraslajit)"

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli muovikeräyspisteiden osalta asiassa kaupungininsinööri Janne Alkkia.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.