Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 23.5.2023

§ 93 Katujen päällystysohjelma 2023

ROIDno-2023-1637

Valmistelija

  • Jani Riihiniemi, rakennuttajapäällikkö, jani.riihiniemi@rovaniemi.fi
  • Janne Alkki, kaupungininsinööri, janne.alkki@rovaniemi.fi

Perustelut

Yhdyskuntatekniikan vuoden 2023 päällystysohjelma jakautuu vuonna 2022 rakennettujen sekä vuonna 2023 rakennettavien katujen ja kevyen liikenteen väylien päällystykseen sekä pääkatujen ja huonokuntoisten tonttikatujen päällystyksiin.   

Vuonna 2022 peruskorjatuista tai rakennetuista kaduista ja kevyen liikenteen väylistä päällystetään Tulipiipuntie, Visakatu, Hartsuherrantie sekä Erätie.    

Tänä vuonna peruskorjattavista kohteista päällystetään Kanervikkotie, Karhakkatie, Pulkamontie sekä Karhuntien- ja Myllymatkan kevyen liikenteen väylät. Lisäksi päällystetään uusien alueiden tonttikatuja Tuomipihlajan ja Eteläpihlajan osalta.

Liikennemääriltään suuria ja kunnossapidon kannalta tai kuntotutkimusten perusteella pikaista päällystämistä tarvitsevista pää- ja kokoajakaduista päällystettä uusitaan Viirinkankaantiellä välillä Väylätie-Pappilantie, Vierustiellä väli Oijustie-Aittatie, Yliopistonkadulla väli Korvanranta-Ylikorvantie sekä Talvitiellä väli Kairatie-Käsikiventie.

Päällysteeltään huonokuntoisista tonttikaduista päällysteitä uusitaan ja kevyitä rakenteen parantamistoimenpiteitä tehdään Saarenrinne, Tikanperä, Kuukkelitie, Pajakyläntie, Metsärinne, Metsäpolku katujen osalta.  

Lisäksi kunnossapidon edellyttämiä pieniä paikkauksia ja päällystekohteita sekä liikenneturvallisuus- ja esteteettömyyskohteisiin liittyviä pieniä päällystyksiä tehdään eri puolilla kaupunkia.

Päällystystyöt suorittaa päällystysurakoitsijaksi valittu Asfalttikallio Oy (Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 18.4.2023, §62).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta merkitsee vuoden 2023 päällystysohjelman tiedoksi.

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa kaupungininsinööri Janne Alkkia.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Jani Riihiniemi, Marko Rautio, Mikko Pulsa

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.