Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 23.5.2023

§ 89 Elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman raportointi 1-4/2023, yhdyskuntasuunnittelun lautakunta

ROIDno-2023-763

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Riskienhallinta

Kokonaisvaltainen riskienhallinta on osa toiminnan yleistä johtamis- ja hallintajärjestelmää. Se toteutuu kuntakonsernin johtamis-, suunnittelu- ja ohjauskäytännöissä. Suunnittelu ja ohjaus perustuvat oikeaan ja luotettavaan toimintaan ja taloutta koskevaan tietoon sekä ajantasaiseen ja luotettavaan raportointiin.

Riskienhallintapolitiikka muodostaa yhdessä muiden kaupungin toimintaohjeiden kanssa kokonaisuuden riskien hallitsemiseksi. Riskienhallintaa tukevia ohjelmia ja suunnitelmia ovat mm. riskienhallinnan yleisohje, valmiussuunnitelmat, työsuojelun toimintaohjelma, vaarojen ja haittojen arvioinnit, pelastussuunnitelmat, turvallisuussuunnitelma, riskiauditoinnit, kartoitukset, -arviot, analyysit, vakuutusmaksu- ja korvaustilastot ja vakuutusasiakirjat.

Riskienhallinnan tavoitteena on ennaltaehkäistä, välttää ja suojautua kaupungin palvelutuotantoon, johtamiseen ja päätöksentekoon kohdistuvilta riskeiltä. 

Riskienhallinnalla tähdätään riskien hallintaan ennalta ehkäisevin toimenpitein, selkeiden vastuiden ja valtuuksien määrityksillä ja oikein kohdistetuilla resursseilla. Riskienhallinta, etenkin vahinkoriskien osalta, kuuluu jokaiselle kaupungin työntekijälle

Riskienhallinnan tulee varmistaa myös tehokkaisiin korjaaviin toimenpiteisiin ryhtymisen ja nopean toipumisen vahingon sattuessa.

Elinvoimapalvelujen toimilan riskienhallintasuunnitelma 2023

Elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelma 2023 on esitetty liitteessä 1, joka on salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom. 7 kohta). Riskienhallitasuunnitelma käsitellään elinvoimalautakunnassa, yhdyskuntasuunnittelun lautakunnassa ja ympäristölautakunnassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta merkitsee liittenä olevan elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman tiedoksi.  

Päätös

Asia sisältää salassa pidettävän liitteen, joten seuraavat edustajat poistuivat  kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi:
Vanhusneuvoston edustaja Timo Eskelinen. Peruste: Kh 31.1.2021 § 39 vanhusneuvoston toimintasääntö.
Vammaisneuvoston varaedustaja Pertti Ollonen. Peruste: Kh 31.1.2022 § 40 vammaisneuvoston toimintasääntö.
Nuorisovaltuuston varaedustaja Jere Polvela. Peruste: Kh 31.1.2022 § 41 nuorisovaltuuston toimintasääntö. 

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa hallintopäällikkö Samppa Määttää.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Samppa Määttä, hallintopäällikkö, samppa.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Elinvoimapalvelujen toimilan riskienhallintasuunnitelman 2023 raportointi tammi-huhtikuulta

Elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman raportointi 1-4/2023 on esitetty liitteessä 1, joka on salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom. 7 kohta). Riskienhallitasuunnitelman raportointi käsitellään elinvoimalautakunnassa, yhdyskuntasuunnittelun lautakunnassa ja ympäristölautakunnassa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

 Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta merkitsee liitteenä olevan elinvoimapalvelujen toimialan riskienhallintasuunnitelman raportoinnin tammi-huhtikuulta tiedoksi.  

Päätös

Vaikuttamistoimielinten edustajat Timo Eskelinen, Ari Geselle ja Sofia Körkkö poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Peruste: Kh 31.1.2022 § 39 vanhusneuvoston toimintasääntö, Kh 31.1.2022 § 40 vammaisneuvoston toimintasääntö ja Kh 31.1.2022 § 41 nuorisovaltuuston toimintasääntö.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa hallintopäällikkö Samppa Määttää ja kaupungininsinööri Janne Alkkia.

Jäsen Jani Ylipahkala poistui kokouksesta ja varajäsen Vesa Ylinampa liittyi etäyhteydellä kokoukseen kuulemisen aikana klo 15.35.

 

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Riskienhallintapäällikkö

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.